Лечо з кабачків по-угорськи – яскрава і прекрасна за смаком закуска, яка неодмінно прикрасить ваш обідній стіл. Закуска чудово поєднується з будь-якими гарячими стравами з м’яса і птиці, також відмінно виглядає з гарніром з картоплі, рису і макаронних виробів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Болгарський перець солодкий – 8 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Томатна паста – 500 гр.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Вода – 2,5 ст. ложки
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків по-угорськи, насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки і болгарський перець ретельно вимийте.
Потім обсушіть кабачки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.
Молоді кабачки очищати не потрібно. Підготовлені кабачки наріжте середнім кубиком.
Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте на 4-6 частин залежно від розміру, щоб вийшли шматочки.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими кільцями.
Приготуйте заливку. У каструлю з товстим дном викладіть необхідну кількість томатної пасти, налийте питну воду, додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі, рослинної олії і запашний перець горошком. Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3-5 хвилин.
Нарізані кабачки викладіть в киплячу томатну масу і варіть 15-20 хвилин. Потім викладіть шматочки болгарського перцю і варити ще 5-10 хвилин.
Додайте нарізану ріпчасту цибулю. Перемішайте і варіть 30 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності влийте столовий оцет і перемішайте.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гаряче лечо з кабачків по-угорськи акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з лечо догори дном.
Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання. Не забудьте зняти пробу.
Приємного апетиту!
Лечо з кабачків на зиму Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю з томатним соком Лечо з перцю пальчики оближеш Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму