Салат зі скумбрією, овочами і рисом на зиму – це повністю готове блюдо, закатане в банку. Смачний, поживний, в міру солоний і пікантний, він виручить вас, коли гості вже на порозі. Відкривши баночку салату, трохи розігрів його в мікрохвильовій печі і присмачивши невеликою кількістю зелені у вас до подачі на стіл буде готовий теплий салат з рибою. Залишиться додати до нього шматочок свіжого хрусткого хліба і можна пригощати гостей!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Скумбрія – 1,5 кг
  • Рис білий – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Болгарський перець солодкий – 700 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.

Процес приготування:

Готувати салат з овочами, рисом і скумбрією на зиму легко! Скумбрію промиваємо під проточною водою, видаляємо голову і хвіст.

Розрізаємо черевце і потрошимо. Ще раз промиваємо під проточною водою і поділяємо на філе.

Нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і перцю 15-20 хвилин. Потім виймаємо рибу з води і даємо трохи охолонути.

Рис промиваємо в проточній воді і замочуємо на 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо, викладаємо його в сотейник, додаємо воду і відварюємо до напівготовності. Після чого воду зливаємо і кладемо рис остигати.

Моркву чистимо і промиваємо. Натираємо на крупній тертці.

Цибулю чистимо, промиваємо, замочуємо в холодній воді, після чого нарізаємо дрібними кубиками.

Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом і чистимо від шкірки.

Потім подрібнюємо їх на блендері в пюре.

У глибоку сковороду наливаємо половину норми рослинної олії і викладаємо в неї овочі. Спочатку обсмажуємо на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності.

томатне пюре додаємо рослинне масло, викладаємо рибу і тушкуємо на невеликому вогні 25-30 хвилин.

Потім в томатну масу викладаємо тушковані овочі, додаємо сіль, цукор і спеції, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин.

Потім додаємо рис, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин.

В кінці приготування в салат додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з салатом з вогню.

Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо під ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.

Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з рисом на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму