Салат зі скумбрією, овочами і рисом на зиму – це повністю готове блюдо, закатане в банку. Смачний, поживний, в міру солоний і пікантний, він виручить вас, коли гості вже на порозі. Відкривши баночку салату, трохи розігрів його в мікрохвильовій печі і присмачивши невеликою кількістю зелені у вас до подачі на стіл буде готовий теплий салат з рибою. Залишиться додати до нього шматочок свіжого хрусткого хліба і можна пригощати гостей!
Інгредієнти: на 2 л.
- Скумбрія – 1,5 кг
- Рис білий – 300 гр.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Болгарський перець солодкий – 700 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 – 6 шт.
Процес приготування:
Готувати салат з овочами, рисом і скумбрією на зиму легко! Скумбрію промиваємо під проточною водою, видаляємо голову і хвіст.
Розрізаємо черевце і потрошимо. Ще раз промиваємо під проточною водою і поділяємо на філе.
Нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і перцю 15-20 хвилин. Потім виймаємо рибу з води і даємо трохи охолонути.
Рис промиваємо в проточній воді і замочуємо на 25-30 хвилин. Потім воду зливаємо, викладаємо його в сотейник, додаємо воду і відварюємо до напівготовності. Після чого воду зливаємо і кладемо рис остигати.
Моркву чистимо і промиваємо. Натираємо на крупній тертці.
Цибулю чистимо, промиваємо, замочуємо в холодній воді, після чого нарізаємо дрібними кубиками.
Помідори промиваємо, ошпарюємо окропом і чистимо від шкірки.
Потім подрібнюємо їх на блендері в пюре.
У глибоку сковороду наливаємо половину норми рослинної олії і викладаємо в неї овочі. Спочатку обсмажуємо на середньому вогні, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо до готовності.
томатне пюре додаємо рослинне масло, викладаємо рибу і тушкуємо на невеликому вогні 25-30 хвилин.
Потім в томатну масу викладаємо тушковані овочі, додаємо сіль, цукор і спеції, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин.
Потім додаємо рис, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин.
В кінці приготування в салат додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з салатом з вогню.
Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо під ковдрою до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце.
Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з рисом на зиму Салати без капусти на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму