Лечо з кабачків – апетитне додаток до багатьох домашнім стравам. Оригінальність закуски додасть особливу приготування: нарізка овочів шматочками.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 800 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з кабачків шматочками, ретельно промиваємо кабачки. Якщо плоди молоді, то очищати шкірки їх не потрібно. Нарізаємо рівномірними довгастими шматочками.
Промиваємо болгарський перець, очистити від серцевини і насіння. Нарізаємо шматочками середнього розміру.
З одного кілограма соковитих і спілих помідорів виживаємо сік. До нього додаємо подрібнений гострий перець.
Нарізаємо цибулю і з’єднуємо його разом з іншими продуктами у великій каструлі. Сюди ж додаємо томатний сік, сіль і цукор. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння.
Перемішуємо овочі в каструлі, закриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати близько 20 хвилин. За 3-5 хвилин до готовності додаємо оцет.
Готове лечо з кабачків розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Закуска готова!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з кабачків, перцю і помідорів Лечо з оцтом на зиму Лечо по-болгарськи Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салати без моркви на зиму