Лечо з кабачків – апетитне додаток до багатьох домашнім стравам. Оригінальність закуски додасть особливу приготування: нарізка овочів шматочками.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 800 гр.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати лечо з кабачків шматочками, ретельно промиваємо кабачки. Якщо плоди молоді, то очищати шкірки їх не потрібно. Нарізаємо рівномірними довгастими шматочками.

Промиваємо болгарський перець, очистити від серцевини і насіння. Нарізаємо шматочками середнього розміру.

З одного кілограма соковитих і спілих помідорів виживаємо сік. До нього додаємо подрібнений гострий перець.

Нарізаємо цибулю і з’єднуємо його разом з іншими продуктами у великій каструлі. Сюди ж додаємо томатний сік, сіль і цукор. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння.

Перемішуємо овочі в каструлі, закриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати близько 20 хвилин. За 3-5 хвилин до готовності додаємо оцет.

Готове лечо з кабачків розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Закуска готова!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з кабачків, перцю і помідорів Лечо з оцтом на зиму Лечо по-болгарськи Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салати без моркви на зиму