Лечо з кабачків з часником просто очманілий! Самий смачний і красивий лечо з овочів, який ви коли-небудь готували. Якщо готуєте лечо відразу до столу, оцет не додавайте.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки (молоді) – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,7 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,75 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Часник – 75 гр.
- Перець чилі – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 120 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцтова есенція – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування лечо з кабачків з часником. Овочі добре вимийте, дайте їм трохи обсохнути. У кабачків обріжте хвостики, у перцю видаліть плодоніжку і насіння. Будьте обережні з гострим перцем, краще його різати в рукавичках, щоб потім не пекло руки від соку.
Помідори розріжте на часточки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки.
Перекрутіть на м’ясорубці часник і гострий перець.
Слідом пустіть через м’ясорубку томати.
Перекладіть масу в каструлю і поставте на середній вогонь. Після закипання варіть на малому вогні 20 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою.
В цей час підготуйте банки. Їх необхідно перевірити на відсутність сколів і тріщин, вимити з содою і стерилізуйте, наприклад в мікрохвильовці. Для цього наберіть в них 100 мл води і поставте в агрегат на 3 хвилини. Кришки прокип’ятіть 10 хвилин в каструльці.
На кабачках вздовж за допомогою овочечистки зробіть борозенки і наріжте шайбочками по 0,7 см. товщиною.
Великі шматки розріжте навпіл. Вирізану з кабачків соломку теж розріжте на частини.
Перець (красиво будуть виглядати овочі різних кольорів) нарізуйте соломкою приблизно в 1 см. товщиною.
Перекладіть соломку перцю в миску.
Перемістити в каструлю з томатом кабачки і перець, додайте сіль, масло і цукор.
Перемішайте овочі, накрийте кришкою і варіть від закипання на малому вогні 35 хвилин до м’якості інгредієнтів. Кришку періодами прибирайте і заважайте заготовку. Спробуйте лечо на смак, при бажанні можна відрегулювати сіллю, цукром або перцем. За 5 хвилин до закінчення часу варіння додайте оцет, перемішайте.
Не вимикаючи вогонь, розкладіть лечо по банкам до верху і закупорюйте кришками. Переверніть тару на кришку і укрийте ковдрою на добу. Після – прибирайте на зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо з кабачками і перцем Лечо з кабачків і помідорів Лечо з кабачків на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів з олією на зиму