Лечо з кабачків з часником просто очманілий! Самий смачний і красивий лечо з овочів, який ви коли-небудь готували. Якщо готуєте лечо відразу до столу, оцет не додавайте.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки (молоді) – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1,7 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,75 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 75 гр.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцтова есенція – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з кабачків з часником. Овочі добре вимийте, дайте їм трохи обсохнути. У кабачків обріжте хвостики, у перцю видаліть плодоніжку і насіння. Будьте обережні з гострим перцем, краще його різати в рукавичках, щоб потім не пекло руки від соку.

Помідори розріжте на часточки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки.

Перекрутіть на м’ясорубці часник і гострий перець.

Слідом пустіть через м’ясорубку томати.

Перекладіть масу в каструлю і поставте на середній вогонь. Після закипання варіть на малому вогні 20 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою.

В цей час підготуйте банки. Їх необхідно перевірити на відсутність сколів і тріщин, вимити з содою і стерилізуйте, наприклад в мікрохвильовці. Для цього наберіть в них 100 мл води і поставте в агрегат на 3 хвилини. Кришки прокип’ятіть 10 хвилин в каструльці.

На кабачках вздовж за допомогою овочечистки зробіть борозенки і наріжте шайбочками по 0,7 см. товщиною.

Великі шматки розріжте навпіл. Вирізану з кабачків соломку теж розріжте на частини.

Перець (красиво будуть виглядати овочі різних кольорів) нарізуйте соломкою приблизно в 1 см. товщиною.

Перекладіть соломку перцю в миску.

Перемістити в каструлю з томатом кабачки і перець, додайте сіль, масло і цукор.


Перемішайте овочі, накрийте кришкою і варіть від закипання на малому вогні 35 хвилин до м’якості інгредієнтів. Кришку періодами прибирайте і заважайте заготовку. Спробуйте лечо на смак, при бажанні можна відрегулювати сіллю, цукром або перцем. За 5 хвилин до закінчення часу варіння додайте оцет, перемішайте.

Не вимикаючи вогонь, розкладіть лечо по банкам до верху і закупорюйте кришками. Переверніть тару на кришку і укрийте ковдрою на добу. Після – прибирайте на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо з кабачками і перцем Лечо з кабачків і помідорів Лечо з кабачків на зиму Лечо з перцем і часником Лечо з часником на зиму Салат з кабачків і перцю на зиму Салат з кабачків, помідорів і перцю на зиму Салат з помідорів з олією на зиму