Апетитне лечо з моркви на зиму зможе радувати вас цілий рік. Заготовку можна подавати разом з гарніром або в якості холодної закуски. Страва підходить як для обіднього, так і для святкового столу.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з морквою на зиму? Помідори ретельно промиваємо. Потім пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
Солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо невеликими кубиками. Моркву очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку.
У велику каструлю переливаємо подрібнені помідори. Додаємо сіль, цукор, додаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
До помідорів додаємо інші овочі. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо оцет, гвоздику і горошини чорного перцю. Знімаємо з вогню.
Гаряче лечо переливаємо в чисті банки, які після розміщуємо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 15 хвилин. Закриваємо кришкою і залишаємо на зберігання. Готово!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю, помідорів і моркви Салат з моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму