Таке лечо корисно відсутністю оцту і додаткових зайвих калорій у вигляді рослинної олії. Овочі тушкують у власному соку, зберігають при цьому свій первісний смак і колір.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Болгарський перець солодкий – 7 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник 7 зуб.

Процес приготування:

Як приготувати лечо на зиму без оцту і масла? Овочі вимити, видалити зайві частини у вигляді плодоніжок і насіннєвих коробок. Половину помідорів нарізати соломкою. Перець також нарізати соломкою.

Часник дрібно порубати ножем і додати до овочів. Все перемішати, поставити в сотейнику на вогонь, довести до кипіння.

Після закипання тушкувати 10 хв. Далі покласти другу половину помідорів, нарізавши їх також соломкою. Всипати 1 склянку цукрового піску, сіль. Тушкувати ще півгодини.

Розкласти лечо по простерилизованным скляним банкам, закатати і перевернути догори дном під теплою ковдрою. Дати заготівлях охолонути, перенести в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Неймовірно смачні заготовки з лечо Овочеві салати на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салат з червоних помідорів на зиму