Поповнити асортимент зимових закаток і урізноманітнити раціон харчування взимку допоможуть заготовки на основі буряків. Радимо приготувати на зиму салат з буряка, яблук і моркви. Оцет в процесі не додається, що для деяких може послужити безсумнівним плюсом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк – 3 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Масло соняшникове – 300 мл
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з буряка і яблук на зиму. Банки простерилізувати, кришки прокип’ятити. Буряк помити, зварити, почистити і потерти на крупній тертці.

Очищену і помиту моркву потерти на крупній тертці.

Цибулю почистити, порізати тонкими півкільцями.

Влити в сковороду олію без запаху, обсмажити кільця цибулі до прозорості.

Додати в сковороду до цибулі моркву і буряк, перемішати.

Через 5 хв. потерти на крупній тертці кисло-солодкі яблука, попередньо видаливши насінні коробки і шкірку.

Додати в сковороду яблука, трохи обсмажити. Всипати сіль, цукровий пісок, влити воду. Тушкувати до готовності протягом 1 години 45 хвилин, при бажанні цей час можна продовжити.

Розкласти салат з буряка і яблук підготовлені чисті банки, закрутити гвинтовими кришками або закатати за допомогою ключа. Плавно остудити до кімнатної температури, перевернувши загортання і накривши ковдрою, щоб запобігти вибух банок. Зберігається салат близько 1 року.

Приємного апетиту!

Салат з буряка та моркви на зиму Салат з моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без оцту на зиму Салати без перцю на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з цибулею на зиму