Лечо – дуже ароматна закуска, з насиченим томатним смаком. Існує безліч апетитних рецептів його приготування. Лечо з огірків різноманітить ваші запаси на зиму і порадує неповторним смаком!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з огірків без болгарського перцю. Помідори та огірки промиваємо. У помідорах робимо надріз, ошпарюємо окропом, а потім промиваємо холодною водою. Подрібнюємо помідори блендером.

Огірки натираємо на крупній тертці, найкраще для цього підійде корейська, але можна використовувати терку побільше.

Часник дрібно кришимо.

Змішуємо огірки, томатну масу, сіль, цукор і рослинне масло. Ставимо масу на вогонь і тушкуємо 25 хв. Заливаємо додаємо оцет і часник. Тримаємо на вогні ще 5 хв

Розкладаємо лечо в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Лечо без болгарського перцю Лечо без стерилізації на зиму Лечо без цибулі та моркви Лечо з помідорами на зиму Салат з помідорів з огірками на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салати без перцю на зиму