Лечо з огірків – це апетитна закуска на зиму. Приготовлена без оцту, вона не змінить свій смак з часом. Лечо з огірків доповнить основне меню і прикрасить ваш стіл.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Перець чорний мелений – 2 шт.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Сіль – 15 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо з огірків без оцту. Овочі промиваємо. Помідори розрізаємо на 4 частини і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.
Перець розрізаємо на половинки, вичищаємо насіння і ріжемо його смужками.
Огірки миємо й нарізаємо кружальцями.
В каструлі змішуємо томатну масу, перець, рослинна олія, цукор, сіль і перець. Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 15 хв
Потім додаємо огірки і подрібнений часник. Знову доводимо масу до кипіння і варимо 10 хв. Розкладаємо лечо в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Перевертаємо на кришки і залишаємо до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Гостре лечо на зиму Заготівля лечо з огірків неймовірно смачна Лечо Лечо без стерилізації на зиму Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Овочеві салати на зиму