Перед вами простий і легкий рецепт приготування лечо з огірків. В даному випадку для заготівлі будуть використовуватися переросли огірки. Це дуже зручно в ситуаціях, коли з переросли огірків вже не зробиш свіжий салат і не використовуєш їх в інших заготовках. Огірки в лечо залишаються досить хрусткими і мають помірну солоність.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Перець чилі – 2 – 3 шт.
- Часник – 1 шт.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати лечо з переросли огірків, вимиті помідори і гострий перець, а також очищений часник потрібно пропустити через м’ясорубку.
На крупній тертці натріть попередньо очищену і вимиту моркву.
Болгарський перець промийте, очистіть від насіння і порізати соломкою. Далі на розігрітій сковороді з рослинним маслом необхідно обсмажити спочатку моркву, потім приєднати до неї нарізаний перець. Всі разом тушкуйте близько 10 хвилин.
Після цього у великій каструлі з’єднуємо перекручені томати, тушковані моркву і перець, нарізані огірки. Огірки можна різати довільним чином. Присипаємо овочі сіллю і цукровим піском. Вливаємо до них рослинне масло.
Далі ставимо каструлю з вмістом на вогонь, після закипання тушкуємо овочі 30 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності в лечо необхідно влити оцет, перемішати.
Лечо в гарячому вигляді слід розподілити по підготовленим банкам, герметично закрутити їх кришками. Повністю охолодити заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Найкраще лечо з огірків зберігається в темному і прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Лечо з перцем і морквою Лечо з перцю на зиму Лечо класичне Салат з моркви на зиму Салат з огірків, перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати з болгарського перцю на зиму