Баночка смачного лечо, приготована на зиму, урізноманітнює сімейне меню і подарує по-справжньому чудову закуску. Соковита і ароматна, з нею будь-яке блюдо стане ще апетитніше. Не полінуйтеся заготовити побільше таких баночок!
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Готувати лечо на зиму з перцем і помідорами просто! Для початку промиваємо помідори і видаляємо у них черешки. Робимо хрестоподібний надріз з протилежного боку від черешка. Заливаємо помідори окропом і залишаємо на 10 хв. Потім охолоджуємо водою і знімаємо шкірку.
Подрібнюємо помідори блендером в одноманітне пюре.
Моркву чистимо і нарізаємо великими шматочками, щоб вони добре відчувалися в лечо.
Також нарізаємо побільше цибулю і перець.
Змішуємо всі підготовлені інгредієнти на сковороді, з підігрітим рослинним маслом. Заправляємо спеціями, додаємо цукор і сіль. Розмішуємо і тушкуємо 30 хв. після кипіння.
Додаємо подрібнений часник і оцет. Тримаємо на вогні ще 5 хв. і розкладаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з перцю пальчики оближеш Лечо по-болгарськи Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму