Лечо з перцю і моркви сподобається всім! Головним інгредієнтом в лечо завжди виступає болгарський перець. Якщо загасити його з морквою в томатному соусі, то вийде дуже смачна заготівля на зиму. У даному рецепті поєднання всіх інгредієнтів дуже вдале, тому заготівля на виході виходить насиченим і збалансованої за смаком.
Інгредієнти: на 4 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо з перцю і моркви. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.
Далі моркву необхідно трохи проварити, для цього влийте до моркви необхідну кількість води, поставте на вогонь і готуйте її близько 10 хвилин.
Помідори ретельно промийте, крупно поріжте і пропустіть через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Болгарський перець промийте і наріжте крупною соломкою.
Томатну суміш перелийте в каструлю, додайте до неї сіль, цукровий пісок і рослинне масло. Все перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
Після закипання додайте до томатів моркву і варіть все разом 10 хвилин.
Через деякий час всипте в каструлю нарізану цибулю і знову проваріть 10 хвилин.
Далі готуються до овочів додаємо болгарський перець, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин після закипання.
В самому кінці вливаємо в лечо оцет.
Гарячу закуску розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками.
Остуджуємо лечо при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. Зберігається така заготовка як в прохолодному місці, так і в умовах квартири. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів на виході виходить 6 літрів лечо.
Лечо з болгарського перцю і моркви готово!
Приємного вам апетиту!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцем і цибулею Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з помідорів, перцю і цибулі Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з моркви на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салати з болгарського перцю на зиму