Лечо з перцю і моркви сподобається всім! Головним інгредієнтом в лечо завжди виступає болгарський перець. Якщо загасити його з морквою в томатному соусі, то вийде дуже смачна заготівля на зиму. У даному рецепті поєднання всіх інгредієнтів дуже вдале, тому заготівля на виході виходить насиченим і збалансованої за смаком.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 250 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з перцю і моркви. Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою.

Далі моркву необхідно трохи проварити, для цього влийте до моркви необхідну кількість води, поставте на вогонь і готуйте її близько 10 хвилин.

Помідори ретельно промийте, крупно поріжте і пропустіть через м’ясорубку.

Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

Болгарський перець промийте і наріжте крупною соломкою.

Томатну суміш перелийте в каструлю, додайте до неї сіль, цукровий пісок і рослинне масло. Все перемішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Після закипання додайте до томатів моркву і варіть все разом 10 хвилин.

Через деякий час всипте в каструлю нарізану цибулю і знову проваріть 10 хвилин.

Далі готуються до овочів додаємо болгарський перець, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин після закипання.

В самому кінці вливаємо в лечо оцет.

Гарячу закуску розкладаємо по підготовленим банкам і закатуємо кришками.

Остуджуємо лечо при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. Зберігається така заготовка як в прохолодному місці, так і в умовах квартири. Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів на виході виходить 6 літрів лечо.

Лечо з болгарського перцю і моркви готово!

Приємного вам апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцем і цибулею Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з помідорів, перцю і цибулі Неймовірно смачні заготовки з лечо Салат з моркви на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салати з болгарського перцю на зиму