Лечо з перцю з томатним соком – відмінний варіант заготовки на зиму. Лечо, маючи гармонічний кисло-солодкий смак, прекрасно виконує роль овочевого гарніру в поєднанні в рибними і м’ясними стравами. Така закуска буде не зайвою і на святковому столі. Лечо з перцю з томатним соком має приємний аромат і насичений смак.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 3 кг
- Томатний сік – 1,5 л.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Масло рослинне – 250 мл
- Оцет столовий 9% – 125 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування лечо з перцю на зиму з томатним соком. У каструлю влийте томатний сік і поставте її на помірний вогонь. Варіть сік до закипання, періодично знімаючи з’являється пінку.
Болгарський перець ретельно промийте, видаліть плодоніжки з внутрішніми насінням. Далі розрізати плоди на 4 частини (якщо перець великий, то на 8 частин).
Коли томатний сік закипить, додайте в нього рослинне масло.
Слідом всипте сіль та цукровий пісок, все перемішайте. Прокип’ятіть вміст каструлі кілька хвилин до розчинення кристалів сухих речовин.
Після цього в томатний сік необхідно влити оцет.
Після чергового закипання додайте в каструлю нарізаний перець.
Доведіть лечо до кипіння і проваріть ще протягом 15-20 хвилин. По готовності розкладіть закуску по стерилізованим банкам, закупорьте кришками і повністю остудіть при кімнатній температурі. Зберігати лечо краще в прохолодному місці.
Заготівля на зиму у вигляді лечо з перцю з томатним соком готова!
Приємного вам апетиту!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю на зиму Лечо з томатним соком Овочеві салати на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму