Лечо з перцю з томатним соком – відмінний варіант заготовки на зиму. Лечо, маючи гармонічний кисло-солодкий смак, прекрасно виконує роль овочевого гарніру в поєднанні в рибними і м’ясними стравами. Така закуска буде не зайвою і на святковому столі. Лечо з перцю з томатним соком має приємний аромат і насичений смак.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 3 кг
  • Томатний сік – 1,5 л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло рослинне – 250 мл
  • Оцет столовий 9% – 125 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з перцю на зиму з томатним соком. У каструлю влийте томатний сік і поставте її на помірний вогонь. Варіть сік до закипання, періодично знімаючи з’являється пінку.

Болгарський перець ретельно промийте, видаліть плодоніжки з внутрішніми насінням. Далі розрізати плоди на 4 частини (якщо перець великий, то на 8 частин).

Коли томатний сік закипить, додайте в нього рослинне масло.

Слідом всипте сіль та цукровий пісок, все перемішайте. Прокип’ятіть вміст каструлі кілька хвилин до розчинення кристалів сухих речовин.

Після цього в томатний сік необхідно влити оцет.

Після чергового закипання додайте в каструлю нарізаний перець.

Доведіть лечо до кипіння і проваріть ще протягом 15-20 хвилин. По готовності розкладіть закуску по стерилізованим банкам, закупорьте кришками і повністю остудіть при кімнатній температурі. Зберігати лечо краще в прохолодному місці.

Заготівля на зиму у вигляді лечо з перцю з томатним соком готова!

Приємного вам апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю без стерилізації на зиму Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю на зиму Лечо з томатним соком Овочеві салати на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму