Перед вами рецепт ароматної і апетитного страви – лечо з перцю з яблуками. Онді відмінно поєднуються з фруктами і овочами. Їх додають в компоти, салати, варення і соуси, їх можна маринувати цілком і робити з них пюре. Багато овочеві салати починають грати новими фарбами і смакам завдяки яблук.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Болгарський перець солодкий – 1,5 – 2 кг
- Яблука – 5 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Часник – 4 – 5 зуб.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лечо з перцю з яблуками? Помідори добре промийте, просушіть і розріжте на чотири частини.
Перекладіть помідори в каструлю, варіть їх, поки вони не розваряться.
Томатну масу остудіть і протріть її через дрібне сито.
Томатне пюре знову поставте на вогонь, додайте сіль і цукор.
Сухі спеції загорніть в чисту марлю, зав’язати її і покладіть в томатну масу. Варіть протягом 15-25 хвилин.
Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння.
Натріть м’якоть на крупній тертці.
Додайте яблука в каструлю до томатів.
Перці помийте, очистіть їх від перегородок і насіння, м’якоть наріжте тонкими смужками. Перекладіть овочі в каструлю.
Доведіть лечо до кипіння і варіть 15 хвилин на повільному вогні.
Зубчики часнику пропустіть через прес, додати в каструлю, перемішайте і варіть ще 10 хвилин. В кінці додайте оцтову кислоту.
Дістаньте кульок з марлі зі спеціями з заготовки. Гаряче лечо розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх металевими кришками.
Переверніть закачування догори дном, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім банки з лечо можна перенести в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів Лечо з часником на зиму Помідори з яблуками на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Солодке лечо на зиму