Перед вами рецепт ароматної і апетитного страви – лечо з перцю з яблуками. Онді відмінно поєднуються з фруктами і овочами. Їх додають в компоти, салати, варення і соуси, їх можна маринувати цілком і робити з них пюре. Багато овочеві салати починають грати новими фарбами і смакам завдяки яблук.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 – 2 кг
  • Яблука – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Оцтова есенція – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лечо з перцю з яблуками? Помідори добре промийте, просушіть і розріжте на чотири частини.

Перекладіть помідори в каструлю, варіть їх, поки вони не розваряться.

Томатну масу остудіть і протріть її через дрібне сито.

Томатне пюре знову поставте на вогонь, додайте сіль і цукор.

Сухі спеції загорніть в чисту марлю, зав’язати її і покладіть в томатну масу. Варіть протягом 15-25 хвилин.

Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння.

Натріть м’якоть на крупній тертці.

Додайте яблука в каструлю до томатів.

Перці помийте, очистіть їх від перегородок і насіння, м’якоть наріжте тонкими смужками. Перекладіть овочі в каструлю.

Доведіть лечо до кипіння і варіть 15 хвилин на повільному вогні.

Зубчики часнику пропустіть через прес, додати в каструлю, перемішайте і варіть ще 10 хвилин. В кінці додайте оцтову кислоту.

Дістаньте кульок з марлі зі спеціями з заготовки. Гаряче лечо розкладіть по стерилізованим банкам і загорніть їх металевими кришками.

Переверніть закачування догори дном, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім банки з лечо можна перенести в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів Лечо з часником на зиму Помідори з яблуками на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Солодке лечо на зиму