Пропоную приготувати чудову аджику з яблуками “Пальчики оближеш”, яка виходить зі збалансованим смаком і ароматом. Аджика з яблуками має гладку ніжну консистенцію і відмінно підійде до різних м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Яблука Антонівка – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Часник – 3 головки
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 1 щіпка
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати аджику з яблуками Пальчики оближеш? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для аджики з яблуками. Яблука, помідори, болгарський і гіркий перець ретельно вимийте. Помідори розріжте навпіл і очистіть від плодоніжок. Болгарський перець очистити від серцевини.

Надіньте рукавички одноразові і гіркий перець розріжте уздовж.

Гіркий перець очистіть від серцевини і насіння.

Яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім видаліть серцевину.

Підготовлені інгредієнти складіть в глибоку ємність, відміряйте необхідну кількість кухонної солі, рослинної олії і столового оцту. Інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, а потім викладіть в металеву ємність з товстим дном.

Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Додайте мелений коріандр, суміш перців, мелену гвоздику і поварену сіль. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно 20-30 хвилин, періодично помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою. Потім подрібніть гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Додати в овочеву масу за 5 хвилин до готовності.

Після чого влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту. Ретельно перемішайте. Банки ретельно вимийте за допомогою миючого засобу або харчової соди і стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Розкладіть гарячу аджику з яблуками по стерильним банкам.

Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.

Гарячі банки з аджикою переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Готову аджику з яблуками подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика Вогник Аджика з перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з яблуками і помідорами Помідори з яблуками на зиму