Чудова закуска, яку завжди можна дістати з льоху до застілля – лечо з помідорів, перцю і моркви. Таке поєднання овочів можна назвати універсальним, адже хтось любить під свій смак додавати в лечо ще, наприклад, квасоля або баклажани.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати лечо з помідорів, перцю і моркви, помідори помийте. На кожному овоче зробіть надріз хрест на хрест, опустіть помідори в окріп на 3-4 хвилини, потім зніміть з них шкірку, починаючи від надрізу. Помідори подрібніть в блендері і перелийте томатну масу в каструлю, додайте сіль, цукор, запашний перець і лавровий лист, варити на середньому вогні після закипання 20-25 хвилин.

Перець помийте, видаліть плодоніжку, перегородки і насіння, м’якоть наріжте тонкою соломкою. З лука зніміть піну і наріжте його тонкими півкільцями. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, спочатку обсмажте цибулю, потім додайте моркву, тушкуйте овочі 4-5 хвилин.

В каструлю до томатної маси перекладіть засмажку з овочів і нарізаний перець. Перемішайте овочі і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.

Потім влийте в лечо оцет, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Розкладіть гаряче лечо з сухим стерилізованим банкам і загорніть їх кришками. Остудіть загортання при кімнатній температурі і потім перенесіть їх в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцем і цибулею Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Лечо з помідорами на зиму Лечо класичне Салат з перцю і моркви на зиму