У кожної господині, безсумнівно, є свій рецепт приготування лечо, який за смаком її сім’ї. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами нашим рецептом приготування, в який входять помідори, моркву і болгарський перець. Проварювати лечо ми будемо не більше 20 хвилин, а потім будемо стерилізувати банки з лечо в духовці, завдяки такому способу стерилізації, шматочки перцю залишаються цілими і не розварюються, а смак лечо залишається максимально натуральним.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
  • Гвоздика – 2 – 4 бутона
  • Перець духмяний горошок – 4 – 6 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з помідорів і моркви. Для приготування лечо можна вибрати трохи м’які помідори, але обов’язково хорошої якості. Їх промиваємо і пропускаємо через м’ясорубку.

Болгарський перець промиваємо, викладаємо на кухонний рушник і даємо йому трохи обсохнути. Після чого перець розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо перець невеликими шматочками.

Перекручені помідори викладаємо в глибоку каструлю, додаємо сіль і цукор, рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо 5 хвилин.

Потім у киплячу томатну пасту додаємо нарізаний перець і натерту на крупній тертці моркву. Добре перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи.

На наступному етапі в овочі додаємо горошини запашного перцю, дрібку чорного меленого перцю і оцет, добре перемішуємо і проварюємо овочі ще 5-7 хвилин.

Готове гаряче лечо розкладаємо по стерилізованим банкам, прикривають кришками, ставимо банки на деко і ставимо в холодну духовку. Стерилізуємо лечо 15-20 хвилин при 150 градусах, потім виймаємо з духовки.

Банки з готовим лечо щільно закручуємо кришками, ставимо банки догори дном, вкриваємо пледом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Остигле лечо прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де лечо може зберігатися до самої весни.

Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з перцю на зиму Лечо з помідорами на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Солодке лечо на зиму