Салат з капусти, огірків, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму – прекрасна заготівля, зробити яку зовсім не складно. У нього нереальний смак і аромат, в баночці завжди багато соку, який може стати хорошою підливкою до пюре або каші.

В даному рецепті вам пропонується хороший спосіб зберегти майже свіжими ці овочі для зимового столу. Готується салат з короткою термічною обробкою, що зберігає смакові і корисні властивості огірків, помідорів, капусти, моркви та цибулі. Салат дуже смачний. Спробуйте!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Кріп – 120 гр.
  • Сіль – 75 гр.
  • Цукор-пісок – 40 гр.
  • Оцет столовий 9% – 150 мл
  • Масло оливкове – 200 мл
  • Паприка – 10 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з капусти, огірків, помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму. Капусту нашаткуйте тонкою довгою соломкою. Помістіть її в глибоку ємність, додайте ½ вказаної кількості солі і добре перетріть її до м’якості і соковитості.

Моркву почистіть від шкірки, обдайте окропом, подрібніть на тертці з великими отворами і покладіть її до капусти. Можете подрібнити морква по-корейськи, салат буде значно красивіше.

Почистіть від лушпиння необхідну кількість цибулі.

Огірки помийте, видаліть з обох сторін кінчики.

Огірки і цибулю обов’язково обшпарте киплячою водою.

Нашаткуйте цибулю на тоненькі кільця, а огірки на кружечки.

Помідори обшпарте окропом, розріжте на половинки, видаліть плодоніжки і ще розріжте на четвертинки.

обшпарте Окропом перець і видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте перець у вигляді тонкої соломки. Нашатковані овочі покладіть в глибоку металеву ємність для гасіння.

Обшпарте окропом зелений кріп, дрібно наріжте його і помістіть в миску до інших овочів.

До овочів додайте вказане в рецепті кількість цукру, меленої паприки і оцту.

Всипте решту солі і залити 200 мл оливкової олії. Салат перемішайте. Закрийте ємність шматочком харчової плівки і на 3 години поставте в прохолодне місце для маринування овочів.

Потім ємність з салатом поставте на невеликий вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини від початку кипіння.

Пором стерилізуйте чисті баночки і прокип’ятіть кришки.

Готовий салат щільно укладіть в підготовлені баночки.

Салат для пастеризації витримайте в гарячій воді при температурі не більше 85 градусів протягом 15 хвилин.

Баночки потім загорніть, переверніть догори дном і накрийте на ніч теплим пледом.

Ваш смачний салат готовий. Перенесіть баночки на зберігання в темне і прохолодне місце.

Приємного апетиту і вдалих заготовок!

Салат з капусти пальчики оближеш на зиму Салат з капусти та цибулі на зиму Салат з капусти, огірків і помідорів на зиму Салат з огірків та моркви на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів з огірками на зиму Салати з цибулею на зиму