Домашню заготовку лечо можна подавати як самостійну закуску, а також в якості заправки до м’яса. Ароматне і пікантне овочеве блюдо круглий рік зможе доповнювати ваш обідній стіл.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 4 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі. Промиваємо помідори, подрібнюємо їх. По можливості, робимо це в блендері. Потім додаємо в кашку сіль, цукор, перець, лавровий лист і чорний перець. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 20 хвилин.
Промиваємо інші овочі. Цибулю подрібнюємо, морква пропускаємо через крупну тертку. Перець нарізаємо шматочками середнього розміру. Моркву і цибулю викладаємо на розігріту з маслом сковороду і тушкуємо 5-10 хвилин. Стежимо, щоб інгредієнти не підгоряли, тому постійно помішуємо.
Потім викладаємо подрібнені помідори і перець, перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 15 хвилин.
Додаємо до заготівлі оцет, перемішуємо і переливаємо гаряче вміст по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і відправляємо на зберігання. Готово!
Лечо без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів Лечо з перцю пальчики оближеш Салат з перцю і моркви на зиму Салат з перцю, моркви та цибулі на зиму Салати без часнику на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з цибулею на зиму