Не всі господині люблять займатися з дріжджовим тістом, так і перед святом багато обмежені в часі, тому рецепт приготування «ледачого» паски на рідкому тісті без замісу допоможе без особливих зусиль приготувати цю пасхальну випічку. Тісто замішуємо з простих інгредієнтів і з допомогою кухонних гаджетів.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 600 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 14 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Родзинки (світлий) – 250 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакет

Процес приготування:

Як почати готувати ледачий паска на рідкому тісті без замісу? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для випічки пасок, зазначені в рецепті. Ізюм залийте окропом на 15 хвилин, потім воду злийте, промийте і обсушіть серветкою.

В чашу блендера або кухонного комбайна, або в окремий посуд при роботі міксером розбийте яйця і, порційно додаючи до них цукор, збийте до пишної білої маси. До кінця збивання насипте ванільний цукор. Збивайте не менше 10 хвилин.

В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість пшеничного борошна, насипте до неї швидкодіючі дріжджі і ложкою перемішайте.

Будь-яким способом розтопіть вершкове масло і вершки підігрійте. Борошняну суміш зберіть гіркою, зробіть у ній поглиблення і вилийте в нього спочатку теплі вершки, а потім охолоджене розтоплене масло.

Потім до цієї маси перекладіть збиті з цукром яйця. Спеціальною насадкою і на невеликій швидкості замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти тягнеться і густим.

Підготовлений родзинки перемішайте з невеликою кількістю борошна.

Потім перекладіть його в тісто і лопаткою перемішайте, щоб родзинки розподілився в тісті рівномірно.

Посуд з замішаним тестом прикрийте серветкою і поставте в тепле місце на 2-3 години, щоб тісто добре підійшло і збільшилося в об’ємі в три рази.

Після закінчення цього часу, тісто лопаткою обімніть і розкладіть його по формочках для пасок, заповнюючи з тільки на 1/3 об’єму формочки.

Формочки прикрийте серветкою і залиште в теплі на 30 хвилин для вистоювання тіста.

Випікайте ледачі паски в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин.

перевірте готовність Дерев’яною паличкою випічки. Якщо паски зверху зарум’янилися, а середина залишилася ще вологою, прикрийте їх фольгою або спеціальним папером, і випікайте до повної готовності.

«Ліниві» готові паски. Їх спочатку остудіть, а потім красиво декоруйте глазур’ю та кондитерської посипкою по своєму смаку.

Смачною і вдалою святкової випічки!

Великодні паски Великодні паски без молока Великодні паски в духовці Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень Царський паску