Не всі господині люблять займатися з дріжджовим тістом, так і перед святом багато обмежені в часі, тому рецепт приготування «ледачого» паски на рідкому тісті без замісу допоможе без особливих зусиль приготувати цю пасхальну випічку. Тісто замішуємо з простих інгредієнтів і з допомогою кухонних гаджетів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 600 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Вершки 20% – 200 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Дріжджі швидкодіючі – 14 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Родзинки (світлий) – 250 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
Процес приготування:
Як почати готувати ледачий паска на рідкому тісті без замісу? Спочатку підготуйте всі інгредієнти для випічки пасок, зазначені в рецепті. Ізюм залийте окропом на 15 хвилин, потім воду злийте, промийте і обсушіть серветкою.
В чашу блендера або кухонного комбайна, або в окремий посуд при роботі міксером розбийте яйця і, порційно додаючи до них цукор, збийте до пишної білої маси. До кінця збивання насипте ванільний цукор. Збивайте не менше 10 хвилин.
В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість пшеничного борошна, насипте до неї швидкодіючі дріжджі і ложкою перемішайте.
Будь-яким способом розтопіть вершкове масло і вершки підігрійте. Борошняну суміш зберіть гіркою, зробіть у ній поглиблення і вилийте в нього спочатку теплі вершки, а потім охолоджене розтоплене масло.
Потім до цієї маси перекладіть збиті з цукром яйця. Спеціальною насадкою і на невеликій швидкості замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти тягнеться і густим.
Підготовлений родзинки перемішайте з невеликою кількістю борошна.
Потім перекладіть його в тісто і лопаткою перемішайте, щоб родзинки розподілився в тісті рівномірно.
Посуд з замішаним тестом прикрийте серветкою і поставте в тепле місце на 2-3 години, щоб тісто добре підійшло і збільшилося в об’ємі в три рази.
Після закінчення цього часу, тісто лопаткою обімніть і розкладіть його по формочках для пасок, заповнюючи з тільки на 1/3 об’єму формочки.
Формочки прикрийте серветкою і залиште в теплі на 30 хвилин для вистоювання тіста.
Випікайте ледачі паски в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин.
перевірте готовність Дерев’яною паличкою випічки. Якщо паски зверху зарум’янилися, а середина залишилася ще вологою, прикрийте їх фольгою або спеціальним папером, і випікайте до повної готовності.
«Ліниві» готові паски. Їх спочатку остудіть, а потім красиво декоруйте глазур’ю та кондитерської посипкою по своєму смаку.
Смачною і вдалою святкової випічки!