Апетитну ліниву ачму можна приготувати в мультиварці, що ще більше полегшить вам процес. Ароматну закуску подають як теплою, так і холодною. Ідеально доповнить сімейне чаювання або виступить в ролі повноцінного страви на сніданок.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Кефір – 1,5 склянки
- Сир Адигейський – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кінза – 20 гр.
- Кріп – 20 гр.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт ледачою ачмы з лаваша в мультиварці простий у приготуванні! На великій тертці натираємо адигейський сир.
промиваємо зелень подрібнюємо її гострим ножем.
В окремій тарілці змішуємо сир з зеленню, перемішуємо.
Окремо збиваємо курячі яйця з кефіром до отримання однорідного складу.
Даємо підтанути вершкового масла і ретельно промазуємо їм чашу мультиварки.
Викладаємо в чашу один лист лаваша. Кінчики повинні стирчати.
Інший аркуш лаваша нарізаємо на невеликі прямокутні шматочки.
Занурюємо шматочки лаваша в яєчно-кефірну суміш, даємо їм просочитися.
Викладаємо на лаваш в мультиварці половину начинки з сиру і зелені.
На начинку щільно викладаємо шматочки лаваша. Виливаємо всю просочення.
Знову робимо шар з сиру і зелені. Він буде останнім.
Краями першого лаваша закриваємо пиріг. Включаємо режим «Випічка» і чекаємо, приблизно, 40 хвилин до готовності.
Ачму з лаваша не варто відразу діставати з чаші мультиварки. Даємо страві трохи охолонути, а потім викладаємо на блюдо. Можна подавати до столу!
Ачма з лаваша Ачма з лаваша з кефіром Ачма з лаваша з сиром Лінива ачма з лаваша