Якщо ви не знаєте, як швидко і смачно нагодувати свою сім’ю, обов’язково скористайтеся цим простим і швидким рецептом ледачою лазаньї з лаваша з куркою. Блюдо виходить соковитим, досить цікавим і незвичайним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 250 гр.
  • Лаваш (тонкий) – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Готувати ліниву лазанью з лаваша з куркою просто! Перш за все очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння. Потім промийте в холодній проточній воді і наріжте дрібним кубиком.

Моркву ретельно промийте в проточній воді, а потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Білокачанну капусту тонко нашаткуйте.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Куряче філе ретельно промийте, потім обсушити паперовими рушниками і подрібніть, виклавши в чашу блендера до однорідної консистенції. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте рослинне масло, потім викладіть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. Після чого додайте курячий фарш і обсмажте 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть.

В невеликій ємності приготуйте томатний соус. З’єднайте необхідну кількість питної води з томатною пастою і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Отриманий соус вилити в сковороду і постійно помішуючи, тушкуйте до повного випаровування рідини.

Потім викладіть натерту моркву, і періодично помішуючи, обсмажте приблизно 5 хвилин.

В останню чергу додайте нарізану білокачанну капусту, ретельно перемішайте, якщо потрібно, додайте сіль і чорний перець, ретельно перемішайте.

Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте начинку ще 5-7 хвилин.

Підготуйте форму для лазаньї. Дно форми змастіть невеликою кількістю рослинного масла, потім викладіть лист лаваша, рівномірно розподіліть приготовлену начинку, присипте невеликою кількістю тертого сиру, і повторіть шари до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Верхнім шаром повинна виявитися натертий сир.

Форму з лазаньєю помістіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте ліниву лазанью з куркою і лавашем 15-20 хвилин при температурі 160 градусів. Готове ароматне блюдо акуратно дістаньте з духовки, злегка остудіть, а потім подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з лаваша Лазанья з лаваша з куркою м'ясна Лазанья