Ліниві голубці кашею – це ледачий варіант для тих, хто не хоче витрачати час на їх приготування. Процес приготування традиційних голубців не важкий, але все-таки забирає багато часу. Тому я пропоную приготувати ліниві голубці кашею. Блюдо виходить смачним, і сильно економить час.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Яловичий фарш – 700 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати ліниві голубці кашею, насамперед дістаньте готовий м’ясний фарш. Якщо фарш у вас заморожений – розморозьте його. Якщо готового фаршу немає – приготуйте, попередньо промивши і просушивши м’ясо пропустіть через м’ясорубку.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте ножем.

Моркву помийте і очистіть від шкірки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або пропустити через кухонний комбайн.

Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.

Зелень кропу добре промийте, просушіть і дрібно нарубаєте ножем.

М’ясний фарш перекладіть до обсмаженою овочам, періодично помішуючи, обсмажте протягом 15 хвилин.

Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте.

В сковороду викладіть дрібно нарізану зелень кропу. Добре перемішайте.

Білокачанну капусту очистіть, промийте і за необхідності, дрібно нашаткуйте.

Візьміть іншу сковороду, розігрійте, налийте трохи олії, викладіть дрібно нарізану капусту. Тушкуйте овоч до розм’якшення.

Помідори добре вимийте, перекладіть в ємність і залийте окропом. Зніміть шкірку.

Очищені помідори розріжте на кілька частин, викладіть в чашу подрібнювача і доведіть до однорідної пюреподібної маси.

Візьміть глибоку каструлю, дно вистеліть цілими листками капусти, викладіть половину тушкованої капусти.

Зверху викладіть фарш з цибулею і морквою. Добре розрівняйте.

Потім викладіть решту тушковану капусту.

Зверху перекладіть з чаші подрібнювача подрібнені помідори.

Посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте. Закрийте кришкою і готуйте близько 30 хвилин на середньому вогні.

Готові ліниві голубці подавати порційно зі сметаною.

Приємного апетиту!

Дуже ліниві голубці Ліниві голубці Ліниві голубці без рису Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці зі свіжої капусти