Це блюдо призначений тим, хто любить смачно поїсти і не має досить часу для приготування смачної їжі. Щоб голубці добре тримали свою форму, додамо до фаршу вівсяні пластівці. Тушкуємо голубці на сковорідці і в ароматному сметанно-томатному соусі.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Вівсяна крупа – 0.5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці з куркою просто! Філе курки помийте і наріжте на середні шматочки. Потім м’ясо перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами або подрібніть в чаші блендера на маленькій швидкості, щоб фарш не був дрібний.

Шматочок капусти нашаткуйте тонкою соломкою або невеликими квадратиками, покладіть його в миску і залийте на 15 хвилин окропом, щоб капуста стала м’якою. Потім воду злийте, насипте до капусти вівсяні пластівці і все перемішайте.

цибулину і моркву Почистіть, промийте їх і також подрібнити на м’ясорубці або в блендері. Отриману овочеву масу розділіть навпіл і одну половину залиште для фаршу. а другу для соусу.

В окремий посуд покладіть курячий фарш, додайте до нього овочеву суміш і капусту з вівсянкою. У чашці збийте до піни два яйця і цю масу перелийте до фаршу. Потім фарш посоліть, посипте перцем, додати пшеничне борошно і подрібнену свіжу зелень (кріп) і все добре перемішайте.

Розігрійте в сковороді олію. Мокрими руками сформуйте з фаршу котлетки і обсмажте на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін. Обсмажені голубці перекладіть на окрему тарілку.

В сковорідку з рештою після смаження маслом перекладіть решту овочеву масу з моркви і цибулі. Потушкуйте ці овочі кілька хвилин і потім додайте воду, томат і сметану. Соус добре перемішайте і трохи посоліть. У цей соус покладіть обсмажені голубці і тушкуйте під закритою кришкою і на маленькому вогні протягом 30-40 хвилин. Голубці, просочившись соусом, збільшаться в розмірі.

Готові ліниві голубці з курки перекладіть в порційні тарілочки, полийте соусом, декорують зеленню і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Ліниві голубці Ліниві голубці без рису Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти