Ви не зіткнетеся з проблемою міцною капусти, якщо віддасте перевагу лінивих голубців, а не звичайним. М’ясо гаситься упереміж з дрібно нарізаною капустою, морквою і рисом, тому страва виходить дуже соковитим і смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Рис білий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці з капустою в сметанному соусі легко! Рис відваріть до готовності і промийте холодною водою.

З цибулини зніміть піну, наріжте її півкільцями. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

Капусту дрібно нашаткуйте або натріть на тертці.

Змішайте фарш з сирим яйцем, рисом, капустою, посоліть і додайте спеції.


На розігріту сковороду влийте соняшникову олію, потім всипте 2 столові ложки борошна, підсмажте її, постійно помішуючи. Влийте 1,5-2 літра води і додайте сметану, перемішайте і доведіть масу до кипіння, посоліть.


З фаршу сформуйте кульки діаметром 5-6 сантиметрів, викладіть їх в каструлю, покладіть наверх цибулю і моркву, залийте соусом, тушкуйте на середньому вогні 35-40 хвилин. Готові голубці подавайте з легким овочевим салатом

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці класичні