Такі голубці готуються швидше, ніж класичний варіант з загортанням фаршу в листя капусти, але не поступаються їм за смаком і вабить аромату. Страва виходить не порційним, як у звичному варіанті, а всі інгредієнти з’єднуються і тушкують в каструлі в томатному соусі. Готується блюдо набагато швидше і простіше, впорається навіть початківець кулінар і любитель голубців.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яловичий фарш – 400 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис пропарений – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 0.5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Приступимо до приготування ледачих голубців у каструлі. Відваріть рис в підсоленій воді. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте очищений і подрібнений цибулю. Морква почистіть, вимийте і натріть на тертці. Покладіть її до цибулі, трохи тушкуйте 5 хвилин.

Фарш перекладіть до овочів і злегка обсмажте, періодами помішуючи, 10 хвилин. Зніміть з плити і дайте масі трохи охолонути.

Додайте у фарш, попередньо вимитий і трохи обсушенный, подрібнений кріп і остиглий рис і перемішайте.

З капусти зніміть неякісні і зіпсовані листя, пару хороших листя зніміть і відкладіть в сторону. Нашаткуйте овоч дрібно.

Капусту покладіть в сковороду, злегка политу олією, і тушкуйте на середньому вогні до м’якості.

В глибоку каструлю на дно викладіть листя капусти, половину тушкованої капусти, шар фаршу і закрийте шаром залишилася капусти, полийте все томатною пастою, з’єднаної з водою. Поставте тушкуватися страва на 30 хвилин на середньому вогні під кришкою. При необхідності можна додати трохи води, якщо раптом вона випарується. Періодами обережно перемішуйте голубці.

Викладайте на блюдо індивідуальну тарілку гіркою. Подавати голубці слід гарячим зі сметаною.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Дуже ліниві голубці Ліниві голубці в каструлі Ліниві голубці з рисом