Всім відомо, що вигідне відміну ледачих голубців від традиційних в простоті і швидкості приготування перших. Так що для господинь, які цінують свій час, пропонуємо рецепт лінивих голубців з курячим фаршем. Це смачне, соковите і ніжне блюдо обов’язково порадує і вас, і вашу родину.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ліниві голубці з курячим фаршем? Капусту довільно нарізати, ошпарити кип’ятком, потім воду злити. Рис відварити до готовності.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці. Спочатку обсмажити цибулю до готовності, потім додати до нього моркву, тушкувати кілька хвилин.

Додати засмажку томатну пасту, перемішати, тушкувати кілька хвилин. Посолити і поперчити масу.

Філе курки пропустити через м’ясорубку, додати яйце, сіль, перець за смаком. Ретельно перемішати фарш.

До фаршу додати 2/3 капусти і відварений рис. Решту капусти викласти на дно форми для випікання.

Перемішати фарш, частина капусти і рис.

З фаршу зліпити кульки, викласти їх у форму на капустяну подушку.

Залити томатним соусом голубці з засмажкою. Готувати в духовці, розігрітій до 180 градусів 40 хвилин.

Готові ліниві голубці з курячим фаршем за бажанням прикрасити і можна подавати до столу!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою в духовці Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти Ліниві голубці як в дитячому саду