За звичною технології для приготування ледачих голубців м’ясний фарш змішують з подрібненою капустою в загальну масу. А в даному рецепті пропонуємо капусту приготувати і подати окремо. Капуста набуде інший акцент, і ніжні голубці з фаршу індички з рисом заграють по-новому.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Індичка фарш – 400 гр.
  • Рис довгозерний – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Паприка – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • в’ялені Помідори – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Вершки (для гасіння) – 150 мл
  • Зелень – 3 пучка
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці з фаршу індички легко! Рис промиваємо до прозорої води. Висипаємо в каструльку, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо до стану напівготовності протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти рідини і остуджуємо.

Ріпчасту цибулю (1 шт) очищаємо від лушпиння, нарізаємо на дрібні кубики.

підходящою за обсягом миске змішуємо фарш з індички, подрібнений ріпчаста цибуля, охолоджений рис, яйце, паприку, мускатний горіх і сіль за смаком.

Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші. Мокрими руками відокремлюємо невеликі шматочки фаршу і формуємо котлетки. Катаємо їх між долонями, щоб майбутні голубці були гладенькими та щільними.

На сковорідку наливаємо олію і ставимо на плиту. Розігріваємо олію до гарячого стану. Викладаємо голубці на сковорідку і обсмажуємо на середній температурі до одержання рум’яної скоринки з усіх боків.

Другу цибулину очищаємо, нарізаємо тонкими полукружиями. Морква також очищаємо і натираємо на тертці з великими отворами. У глибоку сковороду викладаємо в’ялені помідори разом з маслом, ставимо на плиту. Поки томати нагріваються, викладаємо підготовлені цибулю з морквою. Перемішуємо всі компоненти і готуємо на середній температурі плити протягом двох-трьох хвилин.

Капусту промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими шматками. Викладаємо капусту в сковороду до овочів, перемішуємо, кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Вливаємо вершки і тушкуємо до практично повної готовності капусти.

Укладаємо поверх овочів обсмажені голубці, додаємо воду при необхідності, щоб рідина покривала котлетки до половини. Тушкуємо протягом 15-20 хвилин до повної готовності капусти і до розм’якшення скоринки голубців. Готові голубці подаємо в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню і додавши сметану за бажанням.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці на сковороді