Відомо, що голубці – страва, яку довго готується. Щоб заощадити час, господині часто звертаються до рецепту, вимагає менше часу і зусиль на приготування, – лінивих голубців. В скороварці це блюдо готувати ще простіше, а виходить дуже смачно.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Капуста білокачанна – 700 гр.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Вершки – 1 склянка
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ліниві голубці в скороварці? Капусту нашаткувати, пом’яти руками, щоб вона була м’якою.

Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці, змішати ці 3 інгредієнта.

Рис промити кілька разів до прозорості води, висипати його в окрему ємність.

До рису додати продавлений через прес часник, фарш, спеції і сіль. Все перемішуємо руками.

З фаршу з рисом скачати невеликі кульки.

Рослинним маслом змастити дно мультиварки.

Викласти 1/3 капустяної маси, потім – м’ясні кульки, потім ще 1/3 капусти і знову м’ясні кульки. Закрити всі залишилася 1/3 капусти.

В окремій глибокій мисці приготувати заливку: змішати вершки, воду і томатну пасту і спеції за смаком. Все ретельно перемішати.

Полити заливкою наші майбутнє ліниві голубці в мультиварці. Готувати їх годину в режимі «Гасіння». Готовим лінивих голубців дати трохи настоятися в режимі «Підігрів».

Подавати блюдо теплим зі сметаною. Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці зі свіжої капусти