Ліниві голубці з рисом і капустою – чудове рішення, адже готувати їх нескладно, так і багато часу не забере. Родзинка страви – насичена, густа овочева підлива, яка робить голубці соковитіше і вигідно відтіняє смак м’яса.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний (свинина і яловичина) – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Рис круглозерний – 100 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі (подрібнені до пюре) – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 2 – 3 ст.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці з рисом і капустою просто! Готуємо продукти для ледачих голубців. Якщо потрібно, розморожуємо фарш завчасно. Помідори промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо блендером до стану пюре. Морква промиваємо, очищаємо від верхньої шкірки. Часник і ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння.

Білокачанну капусту промиваємо, обсушуємо і ножем максимально тонко шаткуємо.

Кладемо подрібнену капусту в підходящу ємність і заливаємо окропом. Залишаємо на 10-15 хвилин, воду зливаємо. Після такої процедури капуста стане помітно м’якше і ніжніше.

Рис промиваємо до прозорої води і ставимо варитися на плиту. Варимо протягом 10 хвилин до напівготовності. Якщо вода до цього часу не википіла вся, надлишок зливаємо.

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У сковорідці розігріваємо трохи рослинного масла і кладемо туди подрібнену цибулю. Пасеруємо на середній температурі до напівпрозорості.

Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, перемішуємо і продовжуємо пасерувати протягом семи-десяти хвилин, поки морква не стане м’якою і не почне злегка зарумяниваться. На даному етапі третину засмажки виймаємо ложкою в окремий посуд. В залишок засмажки в сковороді, додаємо борошно і томатну пасту, ретельно перемішуємо, не знімаючи з плити.

Вливаємо в сковороду пюре з помідорів, додаємо сіль, щіпку цукру і чорний мелений перець, перемішуємо. Додаємо 2-3 склянки води і продовжуємо тушкувати близько двох-трьох хвилин.

вимикаємо Плиту, а в підливку кладемо пропущений через прес часник, перемішуємо.

У мисці змішуємо м’ясний фарш, рис, підготовлену віджату капусту, яйце, сіль і перець.

Консистенція маси виходить густа, з такою зручно формувати голубці.

Форму, в якій будуть запікатися голубці змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо по всьому периметру відкладену раніше засмажку.

Зверху на зажарку викладаємо сформовані голубці впритул один до одного. Розігріваємо духовку до температури 200 градусів і ставимо на середній рівень форму з голубцями. Запікаємо протягом 20 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу виливаємо у форму приготовану підливку, намагаючись рівномірно покрити всі голубці.

знижуємо Температуру духовки до 170 градусів, накриваємо форму фольгою і продовжуємо ще запікати 40 хвилин.

Готові голубці дістаємо з духовки, знімає фольгу і розкладаємо по порційних тарілках, не забуваючи викласти овочеву підливу на кожен голубець. Можна прикрасити рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Другі страви на кожен день Ліниві голубці в духовці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з капустою котлетами Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем Ліниві голубці як в дитячому саду