М’ясний фарш для голубців краще всього готувати самостійно, але на то ці голубці і ледачі, що тут можна використовувати хороший покупної фарш. Бажано, щоб це була суміш свинячого і курячого м’яса з додаванням невеликої кількості сала. Голубці готуються від початку і до кінця в одній сковороді, спочатку обсмажують, а потім тушкують у заправці з томатної пасти і майонезу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Капуста білокачанна – 230 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Рис білий – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 – 3 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Масло соняшникове – 45 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати ліниві голубці з фаршем і рисом легко! Білоголову капусту помити, зняти верхні листки, якщо вони пошкоджені. Нашаткувати дрібно капусту вручну або блендером (головне не перестаратися). Капусту бланшувати в окропі до м’якості близько 2-3 хв, потім остудити. Віджати з капустяної маси зайву рідину, перекласти її в ємність. Рис зварити до готовності в підсоленій воді, злити воду, остудити. Перекласти до капусти.

Почистити цибулю і моркву, помити. У сковороді нагріти соняшникову олію. Пасерувати овочі і змішати з капустою. Додати в ту ж миску м’ясний фарш, сіль, яйце і чорний перець. Все добре вимісити руками.

З цього фаршу зліпити мокрими руками овальні биточки. У миску висипати борошно, обваляти в ній заготовки для ледачих голубців. У сковороду знову влити рослинну олію, нагріти. Викласти в олію биточки. Окремо змішати майонез, томатну пасту і воду для заправки, можна трохи підсолити.

Посмажити голубці з обох сторін, поки на них не утворюється золотава скоринка. Після цього влити в сковороду до голубців томатну заправку і тушкувати їх на слабкому вогні близько 40 хв. Подавати страву зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Ліниві голубці Ліниві голубці з капустою і фаршем Ліниві голубці з капустою на сковороді Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці на сковороді Ліниві голубці на сковороді з капустою, рисом і фаршем