Насичений смак лимонного кексу – відмінне додаток до чашці ранкового чаю. Простий набір продуктів легко перетвориться в ароматну свіжу випічку, яка легко збере всю родину за столом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Кефір – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Лимон (середній) – 1 шт.
- Цукрова пудра – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лимонного кексу на кефірі? Яйця збиваємо з цукром до пишної піни.
В яєчну суміш додаємо розтоплене вершкове масло і кефір. Знову збиваємо. Просіваємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо. Потім натираємо лимон на тертку, щоб зібрати цедру. Додаємо її в тісто. Перемішуємо. Лимонний сік не виливаємо, він ще стати в нагоді.
Тісто перелити у форму і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Приготуємо лимонну глазур. Змішати лимонний сік з цукрової пудрою.
Дістаємо з духовки. Відразу з форми діставати не варто, випічка може разломаться. Поки обмазуємо верхівку кексу лимонною глазур’ю. Розподіляємо по всій поверхні і даємо застигнути 10 хвилин.
Викладаємо готовий кекс на тарілку. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Кекс на кефірі в духовці Кекси без молока Кекси без родзинок Лимонний кекс класичний Лимонні кекси