Цей простий рецепт по плечу самої молодої і недосвідченої господині. Ніжний аромат, легка кислинка і соковита просочення – головні фішки нашого кексу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 4 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 120 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Для просочення: –
- Вода – 130 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати лимонний кекс з просоченням? Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури (не растапливайте). Від лимона зніміть цедру (жовта кольорова шкірка), натріть на дрібній тертці. У миску розбийте яйця, всипте цукор, сіль, цедру і збивайте міксером або блендером до розчинення цукру і появи піни. Покладіть м’яке вершкове масло, добре перемішайте до однорідності. В окремій мисці змішайте борошно з крохмалем і розпушувачем. Підсипати в кілька прийомів, збиваючи, щоб не було грудочок. Готове тісто має однорідну структуру, і густіше, ніж на оладки.
Металеву форму застелити папером для випічки і змажте твердим вершковим маслом, тоді готовий кекс легко відокремиться від паперу. Виливайте тісто у форму.
Поки ви готуєте тісто, увімкніть духовку і нагрійте її до 180 градусів. Форму з майбутнім кексом ставте на верхню полицю духовки і випікайте 40-50 хвилин. Готовність випічки визначається дерев’яною паличкою. Якщо вона без залишків тіста, готово.
Поки наш кекс випікається, зваріть сироп для просочення. Змішайте в каструлі воду, цукор і сік лимона. На невеликому вогні доведіть до кипіння і прокип’ятіть пару хвилин. Діставайте кекс з духовки і гарячим змащуйте просоченням. Поки він охолоне, сироп вбереться, надаючи м’якість, ніжність і смак. Через кілька годин виймайте кекс з форми, акуратно відокремивши папір, і кличте домочадців до столу.
Приємного вам апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в духовці Лимонний кекс класичний Лимонні кекси