Апетитний листковий краффин ви можете легко приготувати у себе вдома, приклавши трохи зусиль. Дуже смачна паска вийде у вас при додаванні горіхів і сухофруктів до складу страви. Цей паску можна приготувати не тільки до великодня, але і в будь-який вихідний день.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Кориця – 2 ч. л.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування листкового паски краффина. У теплому молоці розведіть сухі дріжджі і ложечку борошна. Перемішайте суміш і залиште хвилин на десять, до освіти дріжджовий пінки на поверхні суміші.
З’єднайте куряче яйце з двома жовтками і додайте цукровий пісок, після чого збивайте інгредієнти до побіління.
Борошно просіяти з сіллю у велику миску, вилийте в борошно опару і яєчну суміш. Добре перемішайте і почніть замішувати тісто.
Добре сформований, гладке і не липнущее до рук тісто покладіть у змащену маслом миску, а потім покрийте миску плівкою. Тісто залиште хвилин на сорок в теплі, щоб воно піднялося.
Розділіть тісто на дві частини і сформуйте два кулі. Накрийте тісто рушником і залиште відпочити їх під рушником хвилин десять.
розмочений родзинки натріть цедру одного апельсина і перемішайте.
Перший шар тіста тонко розкачайте, змастіть вершковим маслом і присипте корицею. Розподіліть по тесту родзинки з цедрою і поверніть довгий щільний рулет, після чого приберіть його під рушник і виконайте все те ж саме з другим шаром тесту.
Розріжте рулет на дві частини, трохи не доходячи до кінця. Одну частину рулету поверніть равликом, формуючи дно кошика.
Другу частину рулету поверніть так, щоб вона розташовувалася над першою і дивилася надрізом з начинкою вгору. Те ж саме зробіть з другим рулетиком.
Паски приберіть в тепле місце для підйому хвилин на двадцять, а потім помістіть паску в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Після цього випікати паску протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готовим куличам дозвольте охолонути, а потім можете прикрасити їх і подавати до столу.
Апельсинові паски Великодні паски як кекси Здобні великодні паски Маленькі паски Страви на Великдень