Дієтичний паска, для тих, хто хоче бути у формі, готуємо в мультиварці. Замість пшеничного борошна додамо вівсяну, змішаємо з сиром і покладемо мінімум цукру, а солодкість заповнимо бананом. Святкові улюблені страви теж можуть бути корисними і низькокалорійними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Вівсяна крупа – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир знежирений – 250 гр.
  • Кориця – 5 гр.
  • Кунжут – 5 гр.
  • Пшеничні висівки – 2 ст. л.
  • Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
  • Банан – 1 шт.
  • Насіння льону – 5 гр.
  • Мак – 6 гр.
  • Протеїновий порошок – 6 гр.
  • Сухофрукти або Цукати – 55 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Мед – 2 ч. л.
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати ПП паску в мультиварці? Вівсяні пластівці засипте в миску, влийте до них гарячу воду, перемішайте і залиште набухати.

В окремій тарі поломайте очищений від шкури банан на частини і виделкою перемніть його з сиром.

Яйце з’єднайте з цукровим порошком і збийте до однорідної консистенції.

Вівсяні пластівці процідіть через друшляк і перекладіть в яєчну суміш. Туди ж відправте сирну і перемішайте.

Всипте корицю, кунжут, насіння льону, розпушувач і протеїн і знову добре розмішайте.

Додайте в тісто висівки і мак.

Якщо тісто вийшло густим – додайте кукурудзяне борошно.

Закиньте в тісто кольорові цукати, сухофрукти.

Мультиварку змастіть вершковим маслом і вилийте в чашу тісто. Встановіть режим «Випічка» на 40-60 хвилин. Перевірте готовність, проткнувши паска зубочисткою. Якщо вона залишається сухою – паска готова, якщо ні-продовжуйте випікання.

Залиште паска охолонути до тепла в чаші, а потім дістаньте, скориставшись формою для готування на пару, і перекладіть його на тарілку. Для глазурі білок збийте з сіллю до густої піни, додайте мед, сік лимона і перемішайте на малій швидкості. Зверху змастіть паска білкової глазур’ю і посипте маком і кокосовою стружкою.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без замісу тіста паски з маком паски з цукатами ПП великодні паски Сирні паски з сухофруктами Страви на Великдень