На розкатаний пласт листкового тіста викладається начинка з малини, змішаної з цукром і крохмалем. Все накривається іншим шматком тіста, змащують жовтком, посипається кунжутом і запікається в духовці. Це дуже простий у приготуванні пиріг, але він виходить дуже смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Малина – 1 склянка
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Кунжут – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Перед початком приготування листкового пирога з малиною в духовці листкове тісто дістаємо з морозильної камери і даємо йому розморозитися при кімнатній температурі. Далі розгортаємо його на 2 пласта. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і розподіляємо за формою один з пластів. Малину перебираємо, промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

Перекладаємо ягоди в окрему ємність, додаємо до неї цукровий пісок, крохмаль і все добре перемішуємо. Відразу ж викладаємо начинку на основу з листкового тіста.

Трохи підверніть краю пирога всередину. В якості прикраси беремо другий пласт тесту і вирізаємо з нього «сердечка» рівномірно розкладаємо його по колу, щоб у центрі утворилася «зірка».

Яєчний жовток злегка збиваємо і змащуємо їм поверхню пирога. Зверху присипаємо все невеликою кількістю кунжуту.

Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо туди виріб на 20-30 хвилин, або поки воно добре не підрум’яниться. Готового пирога даємо охолонути у формі, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пиріг з малиною в духовці Пироги