Цветаевский пиріг знаменитий своєю соковитою начинкою в солодкій сметанною заливці. У даному рецепті замість традиційних яблук візьмемо малину. Такий варіант відрізняється характерним ягідним ароматом і приємним малиновим кислинкою. В якості основи дотримуємося класики і використовуємо пісочне тісто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Сметана – 12 ст.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 12 ст.
  • Борошно – 2 склянки
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Малина – 350 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування цветаевского пирога з малиною і сметаною. Готуємо тісто: у мисці змішуємо сметану і цукровий пісок.

Окремо розтоплюємо вершкове масло до рідкої маси.

Змішуємо сметано-цукрову масу з рідким маслом.

Просіваємо борошно і додаємо її разом з розпушувачем в отриману суміш.

Швидко замішуємо м’яке жирне тісто.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити дно промасленим пергаментом. Отримане тісто руками розподіляємо у формі по дну і робимо бортики по периметру.

Готуємо заливку: у миску викладаємо сметану, розбиваємо яйця.

Всипаємо цукор і борошно.

Гарненько збиваємо вінчиком до повної однорідності.

На основі з тіста розкладаємо малину. Це можуть бути і свіжі ягоди, і заморожені. В останньому випадку малині краще дати попередньо трохи підтанути і злити зайвий сік.

Заливаємо малину сметанною сумішшю. Нахиляємо форму у різні боки, щоб заливка рівномірно розійшлася по всій площі пирога.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом ставимо у вже розігріту духовку і випікаємо протягом орієнтовно сорока – п’ятдесяти хвилин. Начинка повинна схопитися і перестати бути рідкою. Пиріг дістаємо з духовки. Даємо охолонути повністю.

Після повного охолодження пиріг звільняємо від форми і розрізаємо на порційні шматочки.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг на сметані Пиріг з малиною Пироги Тісто для заливного пирога на сметані