Простий рецепт холодцю пирога з капустою і грибами, який всім припаде до смаку. Тісто готуємо на основі сметани з додаванням майонезу. В начинку можна використовувати будь-які гриби – в даному разі беремо печериці. Для ароматизації пропонуємо додати хмелі-сунелі і суміш мелених перців – тонкий аромат прянощів доведеться дуже до речі. Пиріг хороший в якості перекусу, причому він смачний як в теплом, так і в охолодженому вигляді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Гриби – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0.33 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати заливний пиріг на сметані з капустою і грибами? Капусту тонко шаткуємо з допомогою ножа або спеціальної терки. Покласти капусту в суху сковороду і ставимо на плиту. Вливаємо вказану кількість води і закриваємо кришкою. Готуємо капусту п’ять-сім хвилин на середньому вогні, періодично відкриваючи кришку і перемішуючи. Маса повинна осісти і зволожити, капустяні волокна мають розм’якнути.

Гриби нарізаємо тонкими шматочками. Якщо це лісові гриби, то попередньо їх відварюємо протягом півгодини, у випадку з печерицями нарізаємо їх сирими. Викладаємо гриби в суху сковорідку і ставимо на плиту. Обсмажуємо на середньому вогні поки без додавання олії до м’якості протягом декількох хвилин. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо цибулю до грибів, вливаємо туди ж лимонний сік, перемішуємо і продовжуємо готувати, поки не випарується рідина. В кінці вливаємо олію, перемішуємо і смажимо пару хвилин до легкої скоринки.

Викладаємо обсмажені гриби з цибулею в сковороду до капусти, кладемо хмелі-сунелі і суміш мелених перців до смаку, перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо п’ять-сім хвилин на мінімальному вогні. Потім знімаємо з плити і даємо охолонути.

Поки начинка остываем, готуємо тісто. У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо дрібку солі. Збиваємо міксером до однорідності і легкої піни.

Борошно просіваємо разом з розпушувачем і висипаємо до яєчної маси. Змішуємо міксером до однорідності.

В отриману густу масу по черзі додаємо сметану і майонез, ретельно перемішуючи після кожного додавання. Готове тісто виходить негусте, світле, повітряне.

Форму для випічки змащуємо тонким шаром рослинного масла. Виливаємо половину приготованого тіста, вирівнюємо його зворотною стороною ложки по дну.

На тісто викладаємо остиглу капустяно-грибну начинку. Також вирівнюємо її ложкою по всій площі форми.

Рештою тестом закриваємо начинку, допомагаючи тесту розподілитися ложкою.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і ставимо в неї форму з пирогом на середній рівень. Час випічки складе сорок-сорок п’ять хвилин. На поверхні виробу повинна добре скоринка зарум’яниться.

Готовий пиріг виймаємо з духовки, даємо трохи охолонути й нарізаємо на порційні шматки. Подаємо на стіл в теплому або вже охолодженому вигляді. Для додаткового аромату поверхню пирога можна посипати рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою і яйцем Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на майонезі Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога з капустою