Лисички – одні з найбільш яскравих і приємних оку грибів, з ними можна готувати пироги, додавати в супи, маринувати і солити. Проте хороші лисички і без супроводу, просто посмажені на сковороді.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Лисички свіжі – 400 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вершки 10% – 50 мл
- Зелень – 4 гілки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лисичок смажених на сковороді? Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.
Лисички перебрати, видалити сміття, помити в декількох водах.
В розпечену сковороду відправити гриби і цибулю. Додати сіль і мелений перець. З грибів буде виходити багато рідини, потрібно чекати, поки вона вся випарується, смажити, помішуючи.
Петрушку з кропом помити, обсушити від зайвої вологи. Часник і зелень дрібно нарубати.
Коли з лисичок в процесі смаження випарується вся волога, влити рослинну олію, смажити гриби до зарум’янювання, не забуваючи перемішувати.
Влити вершки 10-відсоткової жирності, додати зелень і часник. Перемішати і готувати ще 2 хв
Зняти лисички з вогню і розкласти по тарілках.
Приємного апетиту!
Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти