Лисички – одні з найбільш яскравих і приємних оку грибів, з ними можна готувати пироги, додавати в супи, маринувати і солити. Проте хороші лисички і без супроводу, просто посмажені на сковороді.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лисички свіжі – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Вершки 10% – 50 мл
  • Зелень – 4 гілки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лисичок смажених на сковороді? Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.

Лисички перебрати, видалити сміття, помити в декількох водах.

В розпечену сковороду відправити гриби і цибулю. Додати сіль і мелений перець. З грибів буде виходити багато рідини, потрібно чекати, поки вона вся випарується, смажити, помішуючи.

Петрушку з кропом помити, обсушити від зайвої вологи. Часник і зелень дрібно нарубати.

Коли з лисичок в процесі смаження випарується вся волога, влити рослинну олію, смажити гриби до зарум’янювання, не забуваючи перемішувати.

Влити вершки 10-відсоткової жирності, додати зелень і часник. Перемішати і готувати ще 2 хв

Зняти лисички з вогню і розкласти по тарілках.

Приємного апетиту!

Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти