Лисички в сметані, приготовані в сковороді, можуть стати соковитим гарніром або в холодному вигляді ароматною закускою. Завдяки сметанному соусу гриби набувають вершковий смак.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Лисички свіжі – 700 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати лисички в сметані на сковороді легко! Лисички перебрати, ретельно помити і зварити. У киплячу солону воду покласти гриби, варити 20 хвилин, після чого відкинути на сито або друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини.
Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями або кубиками.
У сковороду влити дезодоровану олію, розігріти на середньому вогні. Пасерувати цибулю до м’якого стану.
Додати лисички, посолити за смаком.
Розпустити борошно в воді, щоб не було грудочок.
Для соусу змішати дрібно нарубану зелень і сметану.
Влити в гриби воду з борошном, а потім додати соус зі сметани.
Ретельно перемішати, тушкувати ще близько 8-10 хв., спробувати на сіль.
Подавати до столу в гарячому або холодному вигляді в залежності від мети використання.
Приємного апетиту!
Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти