Лисички в сметані, приготовані в сковороді, можуть стати соковитим гарніром або в холодному вигляді ароматною закускою. Завдяки сметанному соусу гриби набувають вершковий смак.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Лисички свіжі – 700 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати лисички в сметані на сковороді легко! Лисички перебрати, ретельно помити і зварити. У киплячу солону воду покласти гриби, варити 20 хвилин, після чого відкинути на сито або друшляк, щоб позбутися від зайвої рідини.

Цибулю почистити, помити і нарізати півкільцями або кубиками.

У сковороду влити дезодоровану олію, розігріти на середньому вогні. Пасерувати цибулю до м’якого стану.

Додати лисички, посолити за смаком.

Розпустити борошно в воді, щоб не було грудочок.

Для соусу змішати дрібно нарубану зелень і сметану.

Влити в гриби воду з борошном, а потім додати соус зі сметани.

Ретельно перемішати, тушкувати ще близько 8-10 хв., спробувати на сіль.

Подавати до столу в гарячому або холодному вигляді в залежності від мети використання.

Приємного апетиту!

Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти