Лисички – чудові гриби, які не вимагають багато часу для процесу підготовки перед їх приготуванням. Сьогодні хочу поділитися рецептом неймовірного смаку страви – лисички в сметанному соусі. Лисички виходять соковитими з приємним по консистенції густим соусом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лисички свіжі – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лисичок в сметанному соусі? В першу чергу ретельно переберіть лисички і добре промийте його в холодній проточній воді кілька разів. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте тонкими півкільцями.

Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.

Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте їх до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Готуйте до тих пір, поки весь виділився грибний сік не випарується. На це може знадобитися приблизно 15-20 хвилин.

Наступним кроком додайте необхідну кількість сметани і добре перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Знову добре перемішайте і готуйте ще 10-15 хвилин на повільному вогні.

Готові лисички в сметанному соусі подавайте на стіл з відвареною молодою картоплею або макаронними виробами. До лисичкам в соусі підійде будь-який гарнір.

Приємного апетиту!

Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти