Лисички – чудові гриби, які не вимагають багато часу для процесу підготовки перед їх приготуванням. Сьогодні хочу поділитися рецептом неймовірного смаку страви – лисички в сметанному соусі. Лисички виходять соковитими з приємним по консистенції густим соусом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички свіжі – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування лисичок в сметанному соусі? В першу чергу ретельно переберіть лисички і добре промийте його в холодній проточній воді кілька разів. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте тонкими півкільцями.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до напівпрозорого стану, періодично помішуючи.
Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте їх до золотистого кольору, періодично перемішуючи. Готуйте до тих пір, поки весь виділився грибний сік не випарується. На це може знадобитися приблизно 15-20 хвилин.
Наступним кроком додайте необхідну кількість сметани і добре перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Знову добре перемішайте і готуйте ще 10-15 хвилин на повільному вогні.
Готові лисички в сметанному соусі подавайте на стіл з відвареною молодою картоплею або макаронними виробами. До лисичкам в соусі підійде будь-який гарнір.
Приємного апетиту!
Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти