Хочу запропонувати рецепт ароматних смачних лисички з картоплею в сметані. Блюдо виходить ситним і соковитим, відмінно підійде для сімейного обіду. Таке блюдо можна приготувати як з свіжих, так і з заморожених лисичок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Кріп – 3 гілки
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати лисички з картоплею в сметані, підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування лисички з картоплею в сметані.
Перш за все, ретельно переберіть лисички, очистіть їх і добре промийте в холодній воді. Викладіть їх в сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Лисички крупно наріжте і викладіть в каструлю, додайте лавровий лист, залийте холодною водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, варіть гриби приблизно 10 хвилин.
Картоплю ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищений картопля нарізати середнім кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, викладіть необхідну кількість вершкового масла і нарізану картоплю. Обсмажте картоплю приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи.
Відварені лисички злийте через сито або друшляк і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла. Потім викладіть лисички до смаженій картоплі. Накрийте Сковороду кришкою і готуйте приблизно 5-7 хвилин на повільному вогні.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком. Другу сковороду поставте на вогонь і добре розігрійте, викладіть невелика кількість вершкового масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду, додайте борошно пшеничне і обсмажте, постійно помішуючи.
Обсмажений ріпчасту цибулю викладіть в сковороду до картоплі і лисичкам, додайте сметану і ретельно перемішайте. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Знову перемішайте і готуйте під кришкою ще 10 хвилин.
Кріп ретельно вимийте, струсіть зайву вологу і дрібно наріжте гострим ножем. Готову страву з картоплі з лисичками в сметанному соусі подавайте на стіл, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню кропу.
Приємного апетиту!
Картопля з лисичками Лисички в сметані Лисички смажені з цибулею Смажені лисички