найпростіший рецепт приготування грибів – обсмажити їх на сковороді з цибулею. Але варто додати в гриби трохи вершків або сметани, часник і зелень – ви відразу ж отримаєте приголомшливе блюдо з вершково-грибним смаком і ароматом. Воно ідеально в своєму виконанні для самостійної подачі на стіл, а також як гарнір до картоплі або пасти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 2 – 3 гілки
  • Петрушка – 1 – 2 гілки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вершки 30% або Вершки 33% – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати варені лисички з цибулею, ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо. Шаткуємо його дрібними кубиками.

Лисички чистимо, промиваємо, особливу увагу приділяємо місцях під капелюшком між пластинами.

У розігріту сковороду з олією викладаємо нашатковану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо лисички, перемішуємо і обсмажуємо 10-15 хвилин. Після закінчення часу лисички виділять велика кількість соку. Додаємо в гриби сіль і перець, перемішуємо і продовжуємо смажити на середньому вогні, поки не випарується вся рідина.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вона висохла від води. Потім дрібно рубаємо зелень ножем. Часник чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Як тільки з грибів випарується вся рідина, ми обсмажуємо до золотистого кольору 3-5 хвилин. Не забуваємо часто помішувати, щоб вони не пригоріли.

Потім в сковороду до грибів додаємо вершки і подрібнену зелень з часником, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 2-3 хвилини і знімаємо сковороду з грибами з вогню.

Готові гриби викладаємо в глибоку тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти