Лисички – чудові смачні гриби, які мають велику кількість способів приготування. Я пропоную приготувати лисички зі сметаною і сиром. Страву можна вживати як самостійне або використовувати в якості доповнення до гарніру.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лисички свіжі – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Паприка – 1 ст. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати лисички зі сметаною і сиром. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і добре промийте під водою, потім наріжте тонкими півкільцями або дрібним кубиком. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте невелику кількість рослинного масла. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте паприку.
Добре переберіть лисички, очистіть їх і добре промийте в холодній проточній воді. Промиті лисички викладіть їх в сито або друшляк і залиште, щоб зайва рідина скла. Потім викладіть підготовлені лисички в сковороду до смаженій репчатому цибулі і готуйте приблизно 30-35 хвилин, періодично перемішуючи.
Часник очистіть від лушпиння і добре промийте під холодною водою, потім пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці і відправте до лисичкам. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте і готуйте ще 10-15 хвилин на повільному вогні.
У невеликій мисці змішайте сметану з пшеничним борошном і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Обсмажені лисички перекладіть у форму для запікання, рівномірно розподіліть приготований сметанний соус. Форму з лисичками помістіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин.
Тим часом твердий сир натріть на крупній тертці. Гарячу форму для запікання акуратно вийміть з духовки і рівномірно розподіліть натертий сир. Форму знову помістіть в духовку приблизно на 5 хвилин.
Петрушку ретельно вимийте і струсіть зайву вологу, петрушку подрібніть гострим ножем. Готову страву акуратно вийміть з духовки і присипте подрібненою петрушкою.
Готові лисички зі сметаною і сиром подавайте на стіл порційно з молодим відварною картоплею.
Приємного апетиту!
Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти