Холодний литовський борщ підходить для легкого літнього меню. Готується він зазвичай на основі кефіру з доступних і не дорогих інгредієнтів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 2 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Вода – 0.5 склянки
  • Огірки – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування і борщів зелених литовського холодного смачний! Буряк відваріть до готовності, остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.

Огірок помийте, обсушіть і натріть на тертці, покладіть на буряках.

Зелень помийте, дрібно порубаєте, додайте до інших інгредієнтів.

Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками, покладіть в каструлю. Посоліть і приправте за смаком.

До нарізаним інгредієнтів додайте сметану, кефір і воду, перемішайте. Поставте суп у прохолодне місце.

Розлийте охолоджений холодник по мисках, прикрасити вареними яйцями і зеленню.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ з яйцем Борщ холодный Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на кефірі