Холодний литовський борщ підходить для легкого літнього меню. Готується він зазвичай на основі кефіру з доступних і не дорогих інгредієнтів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Кефір – 2 склянки
- Вода – 0.5 склянки
- Огірки – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Сіль – за смаком
- Кріп – 0.5 пучків
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування і борщів зелених литовського холодного смачний! Буряк відваріть до готовності, остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Огірок помийте, обсушіть і натріть на тертці, покладіть на буряках.
Зелень помийте, дрібно порубаєте, додайте до інших інгредієнтів.
Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками, покладіть в каструлю. Посоліть і приправте за смаком.
До нарізаним інгредієнтів додайте сметану, кефір і воду, перемішайте. Поставте суп у прохолодне місце.
Розлийте охолоджений холодник по мисках, прикрасити вареними яйцями і зеленню.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ з яйцем Борщ холодный Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на кефірі