Люля кебаб в перекладі означає «трубочка з м’яса». Для того, щоб кебаб вийшов максимально смачним, його потрібно правильно приготувати. І головний секрет тут консистенції фаршу: він повинен бути в міру щільним. А цього можна досягти лише завдяки деяким інгредієнтів, про які ви можете дізнатися з рецепту, представленого вашій увазі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • М’ясо – 1000 гр.
  • Сало свиняче – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кінза – 1 пучок
  • Базилік свіжий – 20 гр.
  • М’ята сушена – 20 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати люля кебаб на мангалі у фользі? М’ясо необхідно промити і просушити.

В чашу блендера відправляємо м’ясо, сало, цибулю, кріп. Всі перемелюємо в однорідну масу.

Туди ж додаємо сіль, перець, подрібнену сушену м’яту і базилік.

Фарш необхідно гарненько вимісити руками.

Зробіть заготовку з фаршу, яку потрібно буде насадити на шампур.

Відправляємо шампури з кебабом на мангал і обсмажуємо з обох сторін приблизно протягом 20 хвилин. Якщо ви хочете, щоб люля кебаб вийшов більш соковитим і ніжним, рекомендуємо перед смаженням шампур з фаршем обернути фольгою.

Подається люля кебаб в гарячому вигляді в поєднанні з улюбленим гарніром або овочами.

Люля кебаб на мангалі