Люля кебаб в перекладі означає «трубочка з м’яса». Для того, щоб кебаб вийшов максимально смачним, його потрібно правильно приготувати. І головний секрет тут консистенції фаршу: він повинен бути в міру щільним. А цього можна досягти лише завдяки деяким інгредієнтів, про які ви можете дізнатися з рецепту, представленого вашій увазі.
Інгредієнти: на 5 порц.
- М’ясо – 1000 гр.
- Сало свиняче – 5 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Базилік свіжий – 20 гр.
- М’ята сушена – 20 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати люля кебаб на мангалі у фользі? М’ясо необхідно промити і просушити.
В чашу блендера відправляємо м’ясо, сало, цибулю, кріп. Всі перемелюємо в однорідну масу.
Туди ж додаємо сіль, перець, подрібнену сушену м’яту і базилік.
Фарш необхідно гарненько вимісити руками.
Зробіть заготовку з фаршу, яку потрібно буде насадити на шампур.
Відправляємо шампури з кебабом на мангал і обсмажуємо з обох сторін приблизно протягом 20 хвилин. Якщо ви хочете, щоб люля кебаб вийшов більш соковитим і ніжним, рекомендуємо перед смаженням шампур з фаршем обернути фольгою.
Подається люля кебаб в гарячому вигляді в поєднанні з улюбленим гарніром або овочами.
Люля кебаб на мангалі