Люля-кебаб – дуже смачне блюдо для запікання на мангалі і відмінна альтернатива шашликів. Готується він з м’яса з додаванням спецій і ріпчастої цибулі. Традиційний рецепт передбачає використання баранини, але за її відсутністю підійде і свинина.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Цибуля зелена – 4 – 5 пір’я
- Лимон – 0,5 шт.
- Оцтова есенція – за смаком
- Сіль – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати люля-кебаб на мангалі з свинини. Свинину промийте під проточною водою, промокніть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву рідину. М’ясо дрібно наріжте ножем або пропустіть через м’ясорубку.
Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте. Якщо цибуля пророслий, тоді зелень також наріжте. Подрібніть зелені стебла і цибулини в блендері.
Подрібнену цибулю перекладіть в миску, додайте спеції, сіль і сік половини лимона, перемішайте і додайте масу до фаршу. Ретельно перемішайте фарш, він повинен вийти густим і щільним, щоб добре триматися на шампурі. Коли фарш ретельно вымешан, поставте його на 30-40 хвилин у холодильник.
Дістаньте фарш з холодильника, вологими руками наліпити фарш на шампури, формуючи ковбаски по 10-12 сантиметрів. Розташуйте шампури на мангалі над добре прогорілими вугіллям. Смажте люля-кебаб до золотистого кольору, періодично повертайте шампури. Гарячий люля-кебаб подавайте на стіл зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі