Люля-кебаб прийшов до нас з Близького Сходу, «кебаб» перекладається як «смажене м’ясо». Це блюдо підійде для сезону барбекю і не тільки. Краще всього вийде люля-кебаб з філе, порубаного ножем, у крайньому випадку використовуйте фарш.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе індички – 1 – 1.2 кг
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Аджика – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати люля-кебаб з індички на мангалі? М’ясо індички дрібно ножем наріжте або пропустіть через м’ясорубку з крупною решіткою.
Додайте сіль, спеції за смаком, олія. Окремо збийте білок з цукром і додайте до м’яса. Всипте борошно і перемішайте фарш.
Руки змочіть холодною водою. Сформуйте з фаршу люля, викладіть їх на решітку або нанизайте їх на шампури. Помістіть решітку або шампури з люля-кебабом над гарячим вугіллям. Смажте з двох сторін до готовності.
Готове м’ясо викладіть на блюдо, подавайте зі свіжими овочами і соусами.
Приємного апетиту!
Люля кебаб на мангалі